Moszkowicz hoort of hij na zeven jaar mag terugkeren als advocaat

Print
Moszkowicz hoort of hij na zeven jaar mag terugkeren als advocaat

De voormalige topadvocaat Bram Moszkowicz. Afbeelding: ANP

Bram Moszkowicz hoort maandag of hij mag terugkeren als advocaat. Het hof van discipline oordeelt of de bekende voormalig strafpleiter zijn toga weer kan aantrekken.

De 59-jarige Moszkowicz werd in 2013 geschrapt van het tableau. Sinds begin vorig jaar probeert hij terug te keren in zijn oude vak. De Orde van Advocaten wees zijn verzoek in eerste instantie af. Tegen deze beslissing is de gewezen raadsman in beroep gegaan. Het hof van discipline - waarin rechters en advocaten zitting hebben - heeft het laatste woord of hij mag terugkeren als advocaat.

Lees ook: ‘De beul van Bram Moszkowicz’ gunt hem best een nieuwe kans

Grote bedragen aangenomen

De telg uit de beroemde advocatenfamilie werd in 1985 beëdigd. In de jaren die volgden, ontving hij meerdere waarschuwingen en berispingen. Hij werd geschrapt omdat hij onder meer grote contante bedragen had aangenomen en cliënten onvoldoende had bijgestaan.

,,Ik ben me er sinds twee jaar van bewust dat ik als advocaat en ondernemer heb gefaald. Ik heb fouten gemaakt, die terecht hebben geleid tot mijn schrapping’’, zei hij begin dit jaar tegen het hof. ,,Maar ik ben echt veranderd. Ik heb grove fouten gemaakt. Op dit moment heb ik nul euro schuld. Mijn faillissement is afgerond. Hier zit een andere Moszkowicz, een die oprecht spijt heeft. Ik spreek de waarheid’’, voegde hij daar geëmotioneerd aan toe.

Moszkowicz werkt nu als adviseur bij Hoogervorst Strafadvocatuur in Hilversum, het kantoor van zijn partner. Hij wil hier aan de slag als advocaat.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu