Veldhoven

Chipmachinefabrikant ASML merkt gevolgen coronacrisis

Print
Chipmachinefabrikant ASML merkt gevolgen coronacrisis

Afbeelding: ANP

Chipmachinefabrikant ASML heeft door de coronacrisis te kampen met verstoringen bij verschepingen en in de toeleveringsketen.

Dat heeft gevolgen voor de omzet in het eerste kwartaal.

ASML stelt dat er tot dusver een beperkte impact is van het virus op de productiecapaciteit en dat er nog geen sprake is van een afzwakkende vraag bij klanten. Maar het technologiebedrijf wordt wel geconfronteerd met bijvoorbeeld vertragingen bij verschepingen van chipmachinesystemen naar China. Dat heeft tot gevolg dat inkomsten opschuiven naar later dit jaar. Het concern rekent voor het eerste kwartaal op een omzet van 2,4 tot 2,5 miljard euro.

Het bedrijf zal vanwege de onzekerheid rond de uitbraak geen eigen aandelen inkopen in het tweede kwartaal. ASML zegt de ontwikkelingen nauwlettend te blijven volgen en met meer details te komen bij de publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal op 15 april.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen