RTL: Geen strafbare feiten gepleegd in De Villa

Print
RTL: Geen strafbare feiten gepleegd in De Villa

RTL-baas Peter van der Vorst. Afbeelding: ANP

Volgens RTL en producent Blue Circle is er uit onderzoek gebleken dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd tijdens de opnames van realityprogramma De Villa. Het programma kwam in november in opspraak toen een kandidate in een aflevering zou zijn aangerand.

‘Op basis van het (ruwe) beeldmateriaal, beschikbare documenten en gesprekken met betrokkenen heeft de commissie van experts onder leiding van strafrechtadvocaat Richard Korver geoordeeld dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd’, schrijven RTL en Blue Circle in een persverklaring. Volgens de zender en producent was sprake van een ‘veilige omgeving’ met ‘duidelijke grenzen en passende ondersteuning’. Dat bij kijkers thuis de indruk ontstond dat er wel een kandidate werd aangerand, komt door ‘ongelukkige inschattingen in het montage- en uitzendproces’.

Lees ook: RTL gaat tóch Temptation Island uitzenden

Omdat er achter de schermen veel misging, schortte RTL alle guilty pleasure-shows enige tijd op en stelde twee onafhankelijke onderzoeken. Zo onderzocht Hoffmann Bedrijfsrecherche een integriteitsonderzoek naar het productie-, montage- en uitzendproces. Een speciale commissie van experts, onder leiding van strafrechtadvocaat mr. Richard Korver, oordeelde over de vraag of er sprake is van enig strafbaar handelen. De onderzoeken bevatten gevoelige persoonsgebonden informatie, laten RTL en BLue Circle vandaag weten, en daarom zullen alleen de conclusies op hoofdlijnen worden gedeeld waarbij de privacy van de individuele deelnemers wordt gewaarborgd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen