Verplichte mondmaskers in Oostenrijkse supermarkten

Print
Verplichte mondmaskers in Oostenrijkse supermarkten

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

In Oostenrijk is het vanaf deze week verplicht om een mondmasker te dragen in supermarkten. Vanaf woensdag worden de mondkapjes uitgedeeld aan het winkelend publiek.

„Zodra het uitdelen begint, is het verplicht om de maskers te dragen”, aldus bondskanselier Sebastian Kurz. De mondkapjes zouden wel van mindere kwaliteit zijn dan die voor medische doeleinden. Waarschijnlijk moeten ze binnenkort ook op andere openbare plekken worden gebruikt.

In buurland Tsjechië werd de maatregel eerder al ingevoerd. Wie geen mondkapje heeft, moet een sjaal gebruiken. Volgens Tsjechische media heeft de maatregel bijgedragen aan het afvlakken van de groeicurve van het virus.

Lees hier meer over het coronavirus

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen