Record: nog nooit zo’n koude 30 maart in Limburg

Print
Record: nog nooit zo’n koude 30 maart in Limburg

Lezeres Roos Hoen maakte deze foto maandagochtend op de Etsberg in Vlodrop, waar fruitboomgaarden worden beregend om nachtvorstschade te voorkomen. Dat leverde dit mooie plaatje op. Afbeelding: Roos Hoen

Het vroor maandagochtend flink in Limburg. Met temperaturen tussen de -4 en de -6 graden was het zelfs recordkoud, meldt MeteoLimburg.

Bij het KNMI-weerstation bij vliegveld Beek werd tussen zeven uur en half acht een temperatuur van -4,6 graden gemeten op anderhalve meter hoogte. Het vorige dagrecord stond op -4,1 graden, gemeten in 2013.

Maandagmiddag en -avond zijn er volgens MeteoLimburg veel wolkenvelden en enkele opklaringen boven de provincie. Er trekken verspreid enkele buien over Limburg met kans op hagel en natte sneeuw. De temperaturen komen uit op zo’n 7 of 8 graden en er staat weinig wind. In de avond koelt het af naar zo’n 2 graden.

In de nacht naar dinsdag is er nog veel bewolking, met kans op een winterse bui. Tegen de ochtend klaart het vanuit het noorden op en dalen de temperaturen tot ongeveer -2 graden. Overdag is het droog en vrij zonnig, zo’n 9 graden.

De rest van de week komen de middagtemperaturen niet boven de 10 graden uit, zo’n 3 graden kouder dan normaal in deze tijd. In de nacht van dinsdag naar woensdag wordt opnieuw pittige nachtvorst voorspeld. Daarna worden de nachten zachter.

Woensdag en donderdag blijft het waarschijnlijk droog, maar vrijdag passeert een front met tijdelijk pittige buien.

In het weekend lopen de temperaturen overdag iets verder op richting de normale waarden. Daarna wordt het waarschijnlijk warmer en kunnen de temperaturen wellicht weer oplopen tot zo’n 20 graden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen