Zeg het maar

Voorlichting en troost in Voerendaals journaal

Print
Voorlichting en troost in Voerendaals journaal

Rob Essers maakt een journaal over Voerendaal in de coronaperiode. Afbeelding: Rob Essers, Evisual

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Het mediabedrijf van Rob Essers uit Voerendaal staat zo goed als stil door de coronacrisis. Om inwoners van de gemeente een stukje voorlichting over de situatie dicht bij huis te geven, maakt hij nu het Journaal Voerendaal Samensterk.

Hoe is het journaal tot stand gekomen?

„Door het coronavirus krijgt mijn mediabedrijf op dit moment weinig opdrachten. Door het jaar heen maak ik allerlei video’s. Veel werk is nu uitgesteld of gaat helemaal niet meer door. Toen dat gebeurde vroeg ik me af wat ik zou kunnen doen met mijn tijd, of ik voor iemand iets kon betekenen. En daar is het idee van een journaal over hoe het met Voerendaal gaat tijdens de coronaperiode uitgerold.”

Het eerste journaal kwam op 26 maart online. Wat is daarin te zien?

„Het journaal opent met burgemeester Wil Houben van Voerendaal, die zijn zorgen uitspreekt en zijn hoop dat deze situatie (redelijk) goed voorbij zal gaan. Eric van der Poel, van Slagerij-Catering van der Poel, verzorgt maaltijden voor en brengt deze naar een verzorgingstehuis in Klimmen. Suzie Halbersma, van het Winthager Shuuske/Studio Stof, naait met meerdere vrijwilligers mondkapjes voor de thuiszorg en verloskundigen. Monique Arpots, van Bloemenfeest, bezorgt nu nog vaker dan ‘normaal’ bloemen aan huis. En Ruud Braun, wethouder van gemeente Voerendaal vraagt om goede ideeën of initiatieven te mailen naar info@voerendaal.nl.”

Wat kunnen inwoners verwachten van de tweede editie van het journaal?

„Deel twee zal in het teken staan van onderwijs en kinderen. De video komt online op donderdag 2 april.”

Hoe vaak komt er een nieuw journaal?

„De bedoeling is om één keer per week een nieuw journaal te kunnen aanbieden. Het ligt er echter aan wat zich voordoet en of er genoeg onderwerpen zijn om video’s over te blijven maken. Ideeën daarvoor, om ook deel te kunnen nemen aan het Journaal Voerendaal Samensterk, kunnen gestuurd worden naar info@voerendaal.nl. Ik hoop natuurlijk dat er maar weinig edities van het journaal komen, want dat betekent dat deze crisis snel voorbij is.”

Houdt dat in dat het journaal na de coronaperiode stopt?

„In principe wel. Als er behoefte is om het journaal te behouden, sta ik daarvoor open. Daar moet wel een vergoeding tegenover staan. Als deze periode voorbij is, moet iedereen weer langzaam zijn of haar verdiensten kunnen oppakken. Dat geldt natuurlijk voor iedereen.”

Tot slot. Waar is het journaal te bekijken?

„Het journaal is te bekijken op www.eurogiobizz.nl. Uiteraard voor iedereen te bekijken, maar in het bijzonder voor inwoners van Voerendaal, Kunrade, Ubachsberg en Klimmen. Niet alleen ter voorlichting, maar ook om troost te kunnen bieden waar dat nodig is.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen