Na nachtelijke vrieskou komt lente: 20 graden

Print
Na nachtelijke vrieskou komt lente: 20 graden

Afbeelding: ANP XTRA

De kans is groot dat de thermometer begin volgende week de twintig graden aantikt. Eerst nog een paar flink koude nachten, maar daarna wordt het warmer. ,,Rokjesdag is in zicht”, zegt meteoroloog Lennert Eijke van Weerplaza.

Eijke verwacht op basis van de zogeheten pluim dat zondag de temperatuur al flink gaat stijgen en dik boven de vijftien graden uitkomt. ,,Plaatselijk, vooral in het zuiden en zuidoosten, wordt dan al de twintig graden gehaald, zoals het er nu uitziet.”

Maandag stijgt het kwik door en ligt de twintig graden ‘in de lijn der verwachting’. ,,Je moet voorzichtig zijn met dat soort uitspraken, maar rokjesdag komt in zicht”, zegt de weerman. Het wordt een andere mooie voorjaarsdag dan normaal, gezien de coronamaatregelen. ,,De terrassen zijn gesloten, maar mensen kunnen wel in hun tuin van het weer genieten.”

Strenge vorst

Het mooie weer volgt op flink koude nachten voor de tijd van het jaar. Zo was het afgelopen nacht slechts -6,6 graden. ,,De koudste nacht in een jaar”, zegt Eijke. ,,In Twente was er zelfs strenge vorst, met op klomphoogte -10,1 graden. Vorst in maart is geen uitzondering, maar dat het zo laat in het seizoen flink vriest, is vrij uniek.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen