Roda zegt fors aantal aflopende contracten op

Print
Roda zegt fors aantal aflopende contracten op

Ook van aanvoerder Daryl Werker is het contract opgezegd. Afbeelding: Pro Shots

Kerkrade -

Roda JC heeft van een groot aantal spelers het aflopende contract opgezegd.

De club benadrukt dat het gaat om een formaliteit. Technisch directeur Jeffrey van As wil in de komende periode met een aantal spelers nog om de tafel. „Het kan bijvoorbeeld zijn dat een eventuele nieuwe aanbieding door de huidige situatie lager uitvalt.”

Optie

Van een groot deel van de Roda-selectie loopt het contract aankomende zomer af. Het gaat om Richard Jensen, Ivan Prtajin, Maxime Gunst, Timothy Durwael, Tom Muyters, Niels Verburgh, Livio Milts, Roshon van Eijma, Mart Remans, Raf Mertens, Daryl Werker en Nicky Souren. Ook Pepijn Schlösser, Jordy Croux en Radomir Novakovic hadden een aflopend contract, maar bij hen besloot de club een optie in het contract te lichten. De drie spelers nu vast tot de zomer van 2021.

Goppel

Dat contracten formeel worden opgezegd is iets dat op dit moment bij alle clubs gebeurt. Zo ook bij ADO Den Haag, dat bijvoorbeeld de verbintenis van Tijmen Goppel officieel beëindigde. De rappe aanvaller speelt dit seizoen op huurbasis bij MVV en is komende zomer in principe dus transfervrij. Omdat Van As hem in zijn tijd bij ADO zelf nog aan MVV verhuurde, wordt de speler nu al voorzichtig aan Roda gelinkt. „Het is een goede speler, dat vind ik zeker”, is alles wat de technisch directeur er voorlopig over kwijt wil.