Fortuna zegt drie contracten op en praat nog met Ultee en Ars

Print
Fortuna zegt drie contracten op en praat nog met Ultee en Ars

Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna. Afbeelding: Archief De Limburger/Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard heeft de aflopende contracten van drie spelers formeel opgezegd.

Het gaat om de aan EVV verhuurde Luc Tinnemans en reservekeepers Azbe Jug en Rowen Koot. Voor Tinnemans en Koot geldt dat ze mogen uitkijken naar een andere club, met Jug wil Fortuna later nog om tafel, laat technisch manager Sjoerd Ars weten.

Cox

Zijn club ziet met Alex Carbonell, Leandro Fernandes, Nicolai Frederiksen, Carlos Faya, George Cox, Vitalie Damascan en Felix Passlack ook een groep huurlingen vertrekken aan het einde van het seizoen. Een aantal van hen zou Ars graag langer in Sittard zien blijven. Zo wil de technisch manager Cox proberen over te nemen. De verdediger is nu nog in dienst van Brighton & Hove Albion, dat ook zijn loon betaalt. Ook Passlack zou Ars graag overnemen, maar dat wordt gelet op diens salaris bij Borussia Dortmund ‘zeker geen abc’tje’.

Ultee

Naast de spelersgroep wordt op dit moment bij Fortuna ook naar het technisch kader gekeken. Zo is nog altijd niet zeker dat hoofdcoach Sjors Ultee ook volgend seizoen voor de groep staat. Ook hij heeft immers een aflopend contract. „Met Sjors zijn we nog altijd in gesprek, maar dat heeft zeker een positieve insteek”, zegt Ars, over wiens eigen positie ook nog moet worden gesproken. „Dat ik zelf doorga is zeker, maar we zijn nog aan het kijken hoe we het intern gaan structureren. Voor een club als Fortuna is met name de aan- en verkoop van spelers een essentieel onderdeel om te kunnen overleven. Ik heb wel een bepaald idee over hoe we dit onderdeel met minimale middelen, maximaal kunnen gaan benutten.”