Spoedtandzorg voor coronapatiënten uit heel Limburg in Laurentius Ziekenhuis

© ANP

Coronapatiënten met spoedeisende tandklachten uit heel Limburg kunnen sinds maandag worden geholpen in het Laurentus Ziekenhuis Roermond. Daar is een tijdelijk Centrum Acute Mondzorg geopend.

Kitty Borghouts

De reguliere tandartsen en de poliklinieken kaakchirurgie zijn weliswaar beschikbaar voor spoedzorg, maar niet voor mensen met een coronabesmetting of voor mensen bij wie er een vermoeden van besmetting is. Daarom heeft de Nederlandse Maatschappij Tandheelkunde (KNMT) de afgelopen weken, samen met het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) en de drie tandheelkundige faculteiten, een structuur voor deze zorgverlening opgezet. Voor elk van de elf ROAZ-regio’s is een tandartspraktijk of ziekenhuis beschikbaar die deze spoedzorg kan leveren. Voor Limburg is gekozen voor het Laurentius Ziekenhuis.

In het centrum worden coronapatiënten en patiënten met verkoudheidsklachten en eventueel koorts behandeld die door de tandarts verwezen zijn voor spoedtandheelkundige zorg. De verwijzing naar het Centrum Acute Mondzorg kan alleen via de eigen tandarts of huisarts.

De behandelingen worden uitgevoerd door de kaakchirurg van het Roermondse ziekenhuis. Maandag is al een eerste patiënt behandeld, zegt een woordvoerster.

Het Laurentius Ziekenhuis heeft door de verbouwingen nog een oude lege vleugel beschikbaar die nu voor het Centrum Acute Mondzorg wordt ingezet. Het Centrum Acute Mondzorg heeft een eigen ingang en is gescheiden van de rest van het ziekenhuis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal