Jongeren krijgen brief van gemeenten: ‘Deel geen sigaretten met elkaar’

Print
Jongeren krijgen brief van gemeenten: ‘Deel geen sigaretten met elkaar’

Vooral jongeren, zoals hier in Rotterdam, hebben moeite met binnen blijven. Afbeelding: Frank de Roo

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard -

Een kleine 14.000 jongeren in Sittard-Geleen, Beek en Stein ontvangen dinsdag een persoonlijk aan hen gerichte brief in de brievenbus. Drie gemeenten nemen deze uitzonderlijke stap om hen er op te wijzen zich aan voorschriften rond corona te houden en anderen te helpen.

De brief op naam, aan in totaal circa 14.000 jongeren in de leeftijd van 12 tot 27 jaar, opent met de mededeling dat corona geen grap is. De jonge doelgroep wordt aangeraden niet in groepen samen te komen, niet samen te sporten en om geen sigaretten met elkaar te delen. Op vijf plaatjes staan de belangrijkste maatregelen en adviezen afgebeeld.

Videobellen

Ook wordt gevraagd ouders te helpen met boodschappen doen, en opa en oma te assisteren met videobellen. „En help de gemeente en politie door gewoon de voorschriften op te volgen.”

De gemeenten benaderen de jongeren op deze directe manier „omdat wij het belangrijk vinden om hen in onze gemeenten nadrukkelijk op deze vervelende en uitzonderlijke situatie te wijzen. Los van de communicatie vanuit Den Haag”, aldus een woordvoerder van de gemeente Sittard-Geleen. „We willen niet belerend zijn, maar wel informeren.”

Filmpje

De brief is met welzijnsorganisatie Partners in Welzijn opgesteld. Er wordt naar meer informatie op de website www.opgroeienin046.nl verwezen. In een filmpje geeft een jongerenwerker advies. „Deel geen sigaretten en ook geen blikjes.”

Ze sluit af met: „Als we nu even streng voor onszelf zijn, kunnen we straks weer buiten hangen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen