Weekmarkten met voedsel mogen weer in Maastricht

Print
Weekmarkten met voedsel mogen weer in Maastricht

Ook vishandel Bep & Co is vrijdag weer welkom op de Maastrichtse weekmarkt. Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren -

De woensdag- en vrijdagmarkt op de Markt in Maastricht zijn weer toegestaan. Wel alleen met voedsel en strikte voorwaarden, zoals een beperkte opstelling.

De markten mochten op vrijdag 13 maart niet opengaan, een maatregel die ze pas de dag ervoor vernamen. Veel kooplui hadden toen al verse waar ingekocht, waardoor ze vaak duizenden euro’s kwijt waren. De nieuwe noodverordening die van kracht is in Zuid-Limburg maakt het mogelijk markten na drie weken weer toe te staan. Deze noodverordening geeft invulling aan het nieuwe landelijk beleid sinds vorige week.

Maastricht hervat vanaf woensdag 1 april de weekmarkten op woensdag en vrijdag op de Markt, in een beperkte opstelling en met alleen voedselkramen en - wagens.

Het gros van de ondernemers op beide markten heeft aangegeven de handel te willen herstarten. Ze zijn daarbij wel gebonden aan een aantal regels. Zo moet er altijd anderhalve meter afstand zijn tussen verkoper en klant en tussen klanten onderling. Ook de kramen moeten zo worden geplaatst dat er voldoende tussenruimte is. Tot slot mogen de producten alleen verpakt worden verkocht en ter plekke opeten mag niet.

Dezelfde maatregelen gelden ook voor de biologische markt op donderdag in Wyck. Deze markt kon ook de afgelopen weken, vanwege de beperkte grootte van de markt, gewoon doorgang vinden. Ook de dagmarkt is steeds doorgegaan.