Meer ziekenhuisopnames in Limburg dan elders

Print
Meer ziekenhuisopnames in Limburg dan elders

Afbeelding: ANP

Sittard -

Limburg is de enige provincie waar het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten de afgelopen dag beduidend meer is gestegen dan de dag ervoor. Deze provincie telde circa 35 nieuwe ziekenhuisopnames, tegenover 13 een dag eerder.

Alleen Noord-Holland noteerde de laatste dag meer patiënten die met corona in het ziekenhuis zijn opgenomen. Maar dat aantal in die provincie was wel lager dan de dag ervoor. Of de Limburgse stijging een incident is, moet vandaag en de komende dagen blijken.

Het totale aantal coronabesmettingen in Limburg is met 115 gestegen tot 1309. Het nieuwe aantal besmettingen daalt al enkele dagen. Het is onduidelijk of dat een hoopvol teken is omdat er steeds minder wordt getest. De GGD stelt dat het werkelijk aantal besmettingen twintig- tot dertigduizend is.

Live kaart: Bekijk hier het aantal besmettingen van het coronavirus in Limburg en de wereld

Hoeveel doden corona in de provincie heeft gemaakt is niet langer duidelijk omdat de GGD Noord-Limburg dat cijfer niet meer bekendmaakt. Wel zijn er drie nieuwe coronadoden in Zuid-Limburg vastgesteld, waardoor het totale aantal daar op 73 komt. Zondag waren er in heel Limburg 137 mensen overleden aan het virus. Dat zijn er een dag later minimaal 140.

Op gemeentelijk niveau valt uit de recente RIVM-cijfers op te maken dat de coronadichtheid (aantal besmettingen per inwoneraantal) is toegenomen in Eijsden-Margraten, Stein en Simpelveld. Samen met Maastricht, Leudal, Nederweert en vooral Peel en Maas zijn dit de donkerrode gemeenten op de kaart.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger