Vader laat 11-jarige dochter in auto rijden ‘omdat ze wel iets leuks verdiende in coronatijd’

Print
Vader laat 11-jarige dochter in auto rijden ‘omdat ze wel iets leuks verdiende in coronatijd’

Afbeelding: ANP XTRA

De Rijswijkse wijkagent Martien de Brabander keek zondagmiddag raar op toen hij ineens een wel heel jonge bestuurster over de parkeerplaats van sportcentrum De Schilp zag rijden. Bij controle bleek het meisje achter het stuur 11 jaar oud te zijn.

‘Haar vader zat ernaast en gaf aan dat in deze vervelende coronatijd zijn dochter wel iets leuks verdiende’, schrijft de wijkagent op Twitter. Onbegrijpelijk, vindt hij. De Brabander heeft de man gevraagd of hij het serieus bedoelde en of hij wel doorhad wat er allemaal op het spel stond. De man reageerde laconiek. Volgens hem zou het maar voor even zijn, maar even later begreep hij wel dat het niet had gemogen.

De vader kreeg een bekeuring wegens hinder of het (mogelijk) veroorzaken van gevaar. De officier van justitie gaat bepalen welk boetebedrag de man voor deze overtreding moet betalen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen