Bram Moszkowicz legt zich neer bij uitspraak hof

Print
Bram Moszkowicz legt zich neer bij uitspraak hof

Afbeelding: ANP

Bram Moszkowicz gaat niet meer proberen de uitspraak van het hof van discipline aan te vechten. Dat bepaalde maandag dat hij niet mag terugkeren als advocaat.

Pas over minstens een jaar zou de voormalige advocaat een nieuw verzoek kunnen indienen „maar dat wil ik mijn kinderen, een vriendin en mijn vader van 95 en mijn moeder van 95 niet meer aandoen”, zei hij in RTL Boulevard.

Moszkowicz werd in 2013 geschrapt van het tableau, zoals dat heet. Dat gebeurde omdat hij onder meer grote contante bedragen had aangenomen en cliënten onvoldoende had bijgestaan.

Sinds begin 2019 probeerde hij terug te keren in zijn oude vak. De Orde van Advocaten wees dat verzoek in eerste instantie af. „Ik heb zeven jaar geboet, en ik dacht dat het in Nederland een goed beginsel was om iemand een tweede kans te geven”, aldus Moszkowicz, die in de uitzending van RTL vertelde dat „hij leukere dagen heeft gekend.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu