Huisartsen Noord-Limburg testen centrale corona-hulplijn

Print
Huisartsen Noord-Limburg testen centrale corona-hulplijn

Afbeelding: ANP

Reuver / Beesel -

De huisartsengroep Reuver-Beesel start dinsdag met een centrale corona-hulplijn voor alle coronagerelateerde vragen. De lijn dient als testcase voor een eventuele uitbreiding naar meer huisartspraktijken van de koepel Cohesie.

Patiënten met gezondheidsklachten die passen bij een eventuele coronabesmetting, zoals koorts, hoesten, benauwdheid of neusverkoudheid, kunnen in de regio Reuver-Beesel bellen met 0900-8818.

Met het centrale coronanummer moet de telefonische druk op de huisartspraktijken afnemen.

De huisartsenpraktijken in de twee dorpen blijven via de bekende gegevens telefonisch bereikbaar voor patiënten. Patiënten die bellen naar de praktijk krijgen, na de optie voor spoed, een optie voor coronagerelateerde vragen en een optie voor de overige/reguliere zorgvragen. Indien de patiënt een algemene vraag heeft over het coronavirus wordt er gewezen op het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351.

De pilot is onderdeel van de voorbereiding op een mogelijke opschaling van de huisartsenzorg in Noord-Limburg.

Naast de centrale telefonie, wordt ook digitale triage middels een online coronavragenlijst op de websites van de betreffende praktijken getest. Deze vragenlijst helpt bij het vaststellen van een mogelijke besmetting met het coronavirus. Door het invullen van deze vragenlijst ontstaat er een goed beeld van de persoonlijke gezondheidssituatie van de patiënt. Aan het einde van de vragenlijst volgt een duidelijk persoonlijk advies.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen