‘Balen als een stekker dat The Passion in Roermond niet door kon gaan’

© De Limburger

Net als vele anderen hebben wij vorige week gebaald als een stekker toen het nieuws kwam dat als gevolg van de coronacrisis The Passion in Roermond niet door kon gaan. Hoewel iedereen daar begrip voor heeft in de huidige omstandigheden, was het toch een teleurstelling. Wij hadden speciaal voor deze mooie gelegenheid namelijk een themanummer van L-magazine in voorbereiding.

chef L-magazine

Hoewel, in voorbereiding… Eigenlijk was het zo goed als af. Alle rubrieken hadden een bijpassende insteek gekregen,we interviewden Trijntje Oosterhuis, die Maria zou spelen, we keken achter de schermen mee met de regisseur. Zover vooruit werken is in de magazinewereld trouwens heel gebruikelijk en best handig, want daardoor hebben we zeeën van tijd om ideeën te laten rijpen en goed na te denken over zaken als beeld en vormgeving.

In het geval van de The Passion hebben we bijvoorbeeld gruwelijk veel tijd gestopt in het kruis op de cover. Bloed, zweet en tranen zitten erin. Rob, onze vormgever, heeft er weken mee geworsteld. In zijn enthousiasme had hij geroepen dat hij dat kruis, met verlichting, wel effe in elkaar zou timmeren. Hij toeterde over landbouwplastic, plexiglas, strips met led en weet ik veel wat nog meer. Maar naarmate de dag van de fotoshoot dichterbij kwam, begon hij peentjes te zweten. Hij bleek niet de handyman die hij altijd dacht te zijn. Dankzij de hulp van de vader van een stagiaire, eigenaar van twee gouden handjes, kregen we ons kruis alsnog.

De fotoshoot, midden in Roermond, stond ook nog op losse schroeven. Want door de maatregelen tegen corona konden we natuurlijk niet gezellig hutjemutje wat foto’s gaan staan maken in de buitenlucht. Er kwam dus, last minute, een tijdschema. Iedereen verscheen keurig om beurten bij de fotograaf, mét inachtneming van de anderhalve meter-regel. Eind goed, al goed.

De portretten die uit deze fotoshoot voortkwamen, over mensen die een kruis te dragen hebben, vind je hier terug. Het is één van de twee Passion-getinte verhalen die we overeind hebben kunnen houden. Andere artikelen moesten we schrappen, omdat ze met de wetenschap dat The Passion niet doorgaat, zouden slaan als een tang op een varken.

Wellicht kunnen we ze volgend jaar plaatsen. Als Roermond dan alsnog het decor mag zijn.

Fijn weekend!

De nieuwste editie van L-magazine lees je hier

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee