Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

‘Let e bietje op elkaar...’

Mijnstreek

‘Let e bietje op elkaar...’

Afbeelding: De Limburger

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

COLUMN - De columnist zoekt naar ander nieuws om te becommentariëren tijdens deze niet-aflatende stroom aan coronanieuws. Zeker, de mens moet geïnformeerd. Informatie geeft niet de zekerheid dat het wordt begrepen. Getuige de gelukkig in de minderheid rakende onverlaten die dwars op de dwingende adviezen, gedreven door jeugdige stoerheid of gebrek aan opvoeding, anti-coronafeestjes te organiseren.

Dit weekeinde moest politie ingrijpen op Urk. Urk was in de ban van God, maar het wordt tijd dat het vasteland loslaat en Urk weer een eiland wordt. Drijf naar de einder en geef de goeie stuurlui de kans aan wal te blijven. Samen in de strijd tegen corona. De grootste slag moet worden geleverd in de loopgraven de onwetendheid. Een oude buurvrouw belde in paniek en radeloosheid met de mededeling dat ze al drie weken aangebrand vlees moest eten. Ik heb uitgelegd dat we in strijd waren tegen corona en dat Croma redelijk onschuldig was.

Bij gebrek aan mondkapjes heb ik enkele familieleden geadviseerd preventief te experimenteren met muilkorfjes. Uit gemakzucht heb ik de afstand maatregels ten aanzien van mijn schoonmoeder voor alle zekerheid verlengt tot 2032. De mondiale verkoop van condooms stijgt exponentieel. Er zijn ook al slachtoffers te betreuren. Condooms zijn niet geschikt als mondkapje. Landgraaf sluit de Wilhelminaberg. Teveel sporters zochten hun beweging op de trappen van de oude mijnsteenberg. De Stairway to Heaven van de Parkstadatleten sluit.

Opeens realiseer ik me hoeveel liedjes het virus voorspellen dan wel raken. Tijdens het schrijven van deze column schakelt Spotify plots naar Can’t touch this van MC Hammer. Ook de politiediensten zingen de laatste tijd het nummer van leadman Sting Don’t stand so close to me. REM resoneert in mijn hoofd met It’s the end of the world as we know it. En zijn wij op weg naar de Final countdown? Voor Europe? Om dat te voorkomen is het enige goede advies te horen van John Denver, Walk alone. Peggy Lee bracht ons al eerder Fever, en niet alleen een Saturday Night Fever. Laten we denken aan Elton John I’m still standing en tegen elke prijs Panic van de Smiths voorkomen. Er Komen andere tijden zingt Boudewijn de Groot ook als het Net even anders was gegaan. Wil mij verstoppen Under the bridge als de Chili Peppers, terwijl Sinatra ons leert That’s life. Ik hang sterk aan het bemoedigende lied van mijn goede vriend en collega Ivo Rosbeek die met een aantal companen een mooi advies muzikaal op de notenbalk smeedde. Let e bietje, let e bietje op elkaar.