Veel minder autoschade door coronavirus: aantal meldingen daalt 20 procent

Print
Veel minder autoschade door coronavirus: aantal meldingen daalt 20 procent

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Het aantal meldingen van schade aan auto’s in Nederland is sinds de uitbraak van het coronavirus met 20 procent gedaald.

Dat blijkt uit navraag van BNR Nieuwsradio bij verzekeraars Interpolis en DAS. Door het virus werken veel mensen thuis en rijdt er minder verkeer, waardoor minder ongevallen gebeuren.

,,Het aantal meldingen is over de hele breedte afgenomen. Wel zie je de grootste afname op de snelweg”, aldus Roland Kroes van rechtsbijstandverzekeraar DAS tegenover omroep BNR. Kroes verwacht dat de daling van het aantal schademeldingen de komende weken doorzet. Dat heeft volgens hem te maken met het continu aanscherpen van de getroffen maatregelen. ,,Het effect daarvan zie je met een kleine vertraging terug in de cijfers”, zegt Kroes. ,,Nu al gaan we niet meer met de auto naar het buitenland. Daar is het aantal meldingen inmiddels tot nul gereduceerd.”

Volgens BNR is bij verzekeraar Interpolis het aantal gemelde schadegevallen ook gedaald. Andere grote verzekeraars verwachten de cijfers pas later.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen