Nu meer dan duizend coronapatiënten op ic's

Print
Nu meer dan duizend coronapatiënten op ic's

Foto ter illustratie. Afbeelding: EPA

Op de ic-afdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen liggen nu ruim duizend coronapatiënten. Dat meldt de stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) op de site.

Dinsdag rond 10.00 uur was er sprake van 1047 bewezen coronapatiënten. Zondagavond waren het er nog 982.

Volgens de cijfers zijn er nu 73 intensivecareafdelingen met tenminste één bewezen besmetting. Tot nu toe was voor in totaal 1356 mensen met corona een opname op de ic noodzakelijk.

De Nederlandse ic's registreren deze opnames sinds de corona-uitbraak eind februari. Het is de bedoeling dat binnen een week 2400 bedden op de intensive care beschikbaar zijn. Dat zei Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, maandag tegen de NOS.

Het RIVM heeft een somberder scenario naar voren moeten halen over het aantal coronapatiënten dat op de ic terechtkomt. "In het meest waarschijnlijke scenario liggen er half april 2500 coronapatiënten op de intensive care", zei hoofdmodelleur Jacco Wallinga zondag tegen de NOS.

Gegevens bij NICE kunnen overigens achterlopen op het werkelijke aantal, onder meer door drukte in ziekenhuizen, of vertraging in de binnenkomende gegevens.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen