Ciro Horn start met opvang coronapatiënten

Print
Ciro Horn start met opvang coronapatiënten

Afbeelding: ANP XTRA

Horn -

Ciro in Horn, gespecialiseerd in complexe chronische longaandoeningen, heeft een afdeling ingericht waar patiënten met coronabesmetting kunnen worden ondergebracht.

Er zijn 32 éénpersoonskamers beschikbaar. Hier kunnen patiënten terecht die de acute fase in het ziekenhuis achter de rug hebben en herstellende zijn, maar nog niet naar huis kunnen. Het gaat om patiënten die nog (long)geneeskundige, verpleegkundige zorg en/of revalidatie nodig hebben.

Ciro, het vroegere Hornerheide, doet dat om de druk op de ziekenhuisbedden in Zuid-Nederland te verlichten.

Het centrum richt zich op patiënten die opgenomen zijn met een COVID-19 infectie, een longaanval of longontsteking door andere oorzaken. Sommige patiënten hebben al een onderliggende chronische longziekte of andere bijkomende aandoeningen. Andere patiënten zijn bijvoorbeeld verzwakt na een intensive care opname.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen