Autoluw centrum van Valkenburg tijdelijk opengesteld voor bestelwagens

Print
Autoluw centrum van Valkenburg tijdelijk opengesteld voor bestelwagens

De lege Louis van der Maesenstraat in Valkenburg. Afbeelding: De LImburger

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Het autoluwe centrum van Valkenburg is tijdens de coronacrisis tijdelijk opengesteld voor bestelwagens.

De meeste winkels zijn tijdelijk gesloten. Veel ondernemers laten spullen nu bij klanten thuis afleveren. Sommige winkeliers doen dat zelf, anderen schakelen daarvoor koeriersdiensten in.

Lastig

Om het de ondernemers op dat punt niet extra lastig te maken, mogen zij met hun bestelwagen tot voor hun zaak rijden. Normaal mag dat maar tot elf uur ’s morgens.

Lees ook: Valkenburg komt ondernemers tegemoet met uitstel van betaling

In eerste instantie gold die regeling alleen voor horecazaken in het centrum van Valkenburg. De gemeente heeft dat nu verruimd: alle winkels kunnen daar gebruik van maken.

Ontheffing

De winkeliers hebben daar wel een speciale ontheffing voor nodig. De kosten daarvan worden aan het einde van elke maand vergoed door de gemeente.

Het college van B en W heeft bureau P1, dat de parkeervergunningen in Valkenburg regelt, gevraagd om aanvragen van ondernemers ‘met voorrang’ te behandelen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen