Ajax zegt contract met Nouri formeel op

Print
Ajax zegt contract met Nouri formeel op

Afbeelding: EPA

Ajax heeft het contract met Abdelhak Nouri opgezegd.

De opzegging voor 1 april is een verplichte, formele handeling volgens de CAO-richtlijnen voor contractspelers met tussentijds verlengde contracten. Daarmee voorkomt de Amsterdamse club dat ze verplicht is de verbintenis onder dezelfde voorwaarden te verlengen.

Nouri zakte op 8 juli 2017 in het Oostenrijkse Zillertal tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in elkaar. Niet veel later werd duidelijk dat hij een hartstilstand heeft gehad met ernstige hersenschade tot gevolg.

Lees ook: ‘De tranen van Matthijs over Appie Nouri hadden op geen beter moment kunnen komen’

Volgens zijn broer Abderrahim gaat het beter met ‘Appie’. Hij is thuis in een speciaal voor hem gebouwde woning en ligt niet meer in coma. ,,Hij slaapt, eet, fronst en boert maar is erg afhankelijk. Er is een bepaalde vorm van communicatie mogelijk, bijvoorbeeld in de vorm van het optrekken van wenkbrauwen. Maar dat is topsport voor hem.”

Ajax heeft ook de aflopende contracten van Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel en Bruno Varela formeel opgezegd. Verscheidene jeugdspelers hebben een brief met dezelfde mededeling van de Amsterdamse club ontvangen.

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #31. Video: De Limburger