Clio stoot Golf van de troon als bestverkochte auto van Europa

Print
Clio stoot Golf van de troon als bestverkochte auto van Europa

De Renault Clio. Afbeelding: Renault

De Volkswagen Golf was heel lang de bestverkochte auto van Europa. Tot nu althans, want sinds vorige maand heeft de Renault Clio die plek ingenomen.

De Clio was in de maand februari de meest verkochte auto in Europa. De kleine Fransman werd in februari van dit jaar 24.914 keer geregistreerd in Europa. De Volkswagen Golf werd 24.735 maal verkocht, wat het onderlinge verschil exact 179 auto’s maakt.

De vraag is echter of ze in Parijs lang kunnen genieten van deze victorie. Niet alleen omdat de gehele autoverkoop in een dal belandt, maar ook doordat er een duidelijk aanwijsbare oorzaak is voor de sterke daling van de Golf-verkopen en dat is: de nieuwe generatie Volkswagen Golf.

Overgangsperiode

De Clio profiteert van de overgangsperiode. De nieuwe Golf staat nog maar sinds kort bij de dealers. Veel klanten hebben gewacht om de nieuwe generatie aan te schaffen. Normaal gesproken zou deze situatie zich de komende maanden herstellen, waarmee de kans groot is dat de Golf de Europese troon weer mag bestijgen.

Helaas voor Renault, Volkswagen en alle andere Europese autofabrikanten is de situatie op de Europese automarkt allerminst normaal.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen