Chinese fabrikant levert nieuwe auto’s af met behulp van drones

Print
Chinese fabrikant levert nieuwe auto’s af met behulp van drones

Autofabrikant Geely levert auto’s af met behulp van drones in verband met corona. Afbeelding: Geely

De Chinese autofabrikant Geely, het moederbedrijf van Volvo, levert de sleutels van nieuw afgeleverde auto’s per drone af bij klanten in het kader van de social distancing.

De Chinese autofabrikant gaat enorm ver waar het gaat om het beschermen van zijn klanten en personeel tijdens de coronapandemie. Een aantal stappen is logisch, zoals nieuwe auto’s desinfecteren, maar de inzet van drones is tot nu toe uniek.

Geely, een van de grootste autofabrikanten van China, biedt zijn klanten de mogelijkheid om nieuwe auto’s bij het huis of de werkplek van een koper af te leveren. Vervolgens kunnen de sleutels van de auto met een drone naar iemands deur of balkon worden gevlogen. Daar kan de nieuwe eigenaar een zakje in ontvangst nemen met de autosleutel erin, zonder dat er sprake is van menselijk contact.

Volgens Geely heeft het in de maand februari 10.000 auto’s online verkocht, in plaats van via een dealer. Het bedrijf zet de online bestellingen door naar lokale dealers, die vervolgens de auto voorbereiden op bezorging aan huis, al dan niet met tussenkomst van een drone.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen