Bouw van uitkijktoren in de Peel is nu in september voorzien

Print
Bouw van uitkijktoren in de Peel is nu in september voorzien

De plek waar de nieuwe uitkijktoren is voorzien. Afbeelding: Marijke Vaes

Ospel / Ospeldijk -

De bouw van de nieuwe uitkijktoren in de Groote Peel is uitgesteld en nu voorzien in september. De financiering schiet al aardig op.

Eerder was het streven de toren voor het broedseizoen half maart te bouwen maar de grond was door de vele regen begin dit jaar toen te drassig en de financiering was nog niet rond, stelt Marijke Vaes van Staatsbosbeheer. „Het vergunningentraject is bijna afgerond en we zijn nu met de aanbesteding bezig, zodra duidelijk is wat het precies gaat kosten, weten we ook wat nog nodig is.”

Bouw van uitkijktoren in de Peel is nu in september voorzien
Bij de plek voor de nieuwe uitkijktoren is al een bordje geplaatst dat de komst van de toren aankondigt. Foto: Marijke Vaes

In totaal zijn de kosten voor de toren, die ook rolstoeltoegankelijk wordt, beraamd op 75.000 euro. De gemeente Nederweert heeft onlangs 5000 euro beschikbaar gesteld, net als het lokale Jo Bergmans vermogensfonds en de particuliere donaties zijn in enkele maanden bijna verdubbeld naar ongeveer 4000 euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen