Eerste editie dorpsquiz Maasbree een jaar uitgesteld

Print
Eerste editie dorpsquiz Maasbree een jaar uitgesteld

Afbeelding: John Peters Fotografie

Maasbree -

Na Grashoek, Koningslust en Helden zou ook Maasbree een eigen dorpsquiz krijgen. De ruim achthonderd deelnemers moeten echter nog een jaar wachten.

Bij één op de vijf Maasbreenaren was de datum 11 april op de keukenkalender al roodomcirkeld. Meer dan vijftig teams hadden zich aangemeld voor de eerste editie van Laup nao de pômp, de eerste Britse Dörpskwis. Het coronavirus maakte abrupt een einde aan de voorpret, ook bij de initiatiefnemers. Verdeeld over vijf werkgroepen waren zij al maandenlang bezig met de voorbereidingen. De opzet is hetzelfde als in de overige kernen van Peel en Maas. De quiz wordt op meerdere locaties in het dorp gespeeld en naast vragen krijgen de deelnemers vooral uitdagende en ludieke opdrachten voorgeschoteld.

Laup nao de pômp schuift nu een jaar door, naar paaszaterdag 3 april 2021. Maar de organisatie zit in tussentijd niet stil. De deelnemende teams is gevraagd om 11 april in de gaten te houden. Daarnaast krijgen ze op 3 oktober een voorproefje van de quiz.

Opgave is nog mogelijk, om te beginnen van 31 augustus tot 13 september. Teams die zich dan aanmelden, kunnen ook aan de pre-quiz meedoen. In het voorjaar van 2021 volgt nog een extra inschrijftermijn. Deelname kost 30 euro, een team bestaat uit tien tot twintig personen. Ze mogen zelf de speellocatie kiezen: thuis, in een café of in de kiët.

Meer info op www.lndp.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen