Duitsland komt met alternatief voor Eurovisie Songfestival

Print
Duitsland komt met alternatief voor Eurovisie Songfestival

Afbeelding: ANP

Een Duitse zender plant een alternatief voor het Eurovisie Songfestival, dat door de coronacrisis is afgelast. De commerciële zender ProSieben wil op 16 mei in Keulen een Free European Song Contest houden, waarbij rekening wordt gehouden met alle coronamaatregelen.

Op die dag zou in Rotterdam eigenlijk de finale van het Eurovisie Songfestival zijn. Pro Sieben verzekert dat het geen 1 aprilgrap is. Hoe de show er precies uit gaat zien, is nog onduidelijk.

Grote man achter het initiatief is de bekende presentator en komiek Stefan Raab. Hij deed zelf in 2000 mee aan het songfestival en organiseerde jarenlang een vergelijkbare wedstrijd voor de zestien Duitse deelstaten, de Bundesvision Song Contest.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen