IKEA gaat beschermende schorten en mondkapjes produceren

Print
IKEA gaat beschermende schorten en mondkapjes produceren

Afbeelding: EPA

Woonwarenhuis IKEA is dinsdag begonnen met de productie van beschermende uitrusting voor zorgpersoneel in ziekenhuizen, zoals schorten en mondkapjes.

Daarmee wil het van huis uit Zweedse concern bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus. Dat meldde de keten in toelichting op de effecten van de coronapandemie.

In verschillende landen, waaronder in Nederland, zijn de IKEA-filialen gesloten. In veel landen is het daardoor alleen mogelijk om online bestellingen te plaatsen. Nu veel mensen thuis werken merkt ’s werelds grootste meubelmerk vooral een stijgende vraag naar kantoormeubelen.

Toelevering

IKEA zegt verder te kampen met verstoringen in de toeleveringsketen, vooral nu het coronavirus zich heeft verspreid naar Europa en de Verenigde Staten. Vooral extra douanecontroles en slecht functionerende douanemedewerkers zitten de levering van producten volgens het concern dwars.

Aan hout en andere grondstoffen verwacht IKEA nog geen tekorten. Een punt van zorg is nog wel het vinden van ruimte om goederen op te slaan die al onderweg zijn naar landen waar IKEA veel van zijn winkels tijdelijk heeft gesloten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen