Nieuw initiatief: Fitness op je balkon in Brunssum

Print
Nieuw initiatief: Fitness op je balkon in Brunssum

De flat Distelenveld in Brunssum. Afbeelding: Google Street View

Brunssum -

Bewoners van hoogbouwflats in Brunssum-Noord krijgen vanaf donderdag de kans mee te doen aan fitness-lessen. Die kunnen vanaf het balkon worden gevolgd.

Het Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk (CMWW) is initiator voor het project. Dat wordt donderdag voor het eerst bij de flat Distelenveld uitgerold. Met de beweegoefeningen wil het CMWW bewoners op een gezonde manier door de coronacrisis heen helpen. En ervoor zorgen dat ze niet naar buiten hoeven.

Het beweegprogramma wordt vanaf het parkeerterrein of grasveld aan de voorzijde van de flat gegeven. Een instructeur van Sportschool Luc Smeets zal via geluidsversterkers instructies doorgeven. Ook is er begeleidende muziek. De exercitie begint om 14 uur en duurt ongeveer 20 minuten.

Lees ook: Toch nog veel Limburgers trekken eropuit, maar iedereen houdt afstand

In de komende weken kunnen alle bewoners van de overige vier hoogbouwflats in Brunssum-Noord meedoen. Gemeente Brunssum, woningcorporatie Weller en Sportschool Luc Smeets hebben voor het initiatief de handen ineengeslagen.

„De oefening is alleen bedoeld voor inwoners van Distelenveld”, zegt een woordvoerder van de gemeente. „Niemand kan naar het terrein komen. Dat is in strijd met het samenscholingsverbod.” Toezichthouders van de gemeente zullen handhaven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen