Handballer Vossen vindt onderdak bij Pelt, Segers ontslagen bij Visé

Print
Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Dylan Vossen speelt volgend jaar voor het Belgische Sporting Pelt. De handballer uit Geleen zat zonder club nadat zijn contract eerder dit seizoen bij Initia Hasselt werd ontbonden na herhaaldelijke kritiek op trainer Jo Delpire.

De middenopbouwer begon in de jeugd van Sittardia en maakte later de overstap naar V&L. Na de fusie stroomde Vossen door naar Lions, waar hij vier seizoenen bleef en onder meer twee keer landskampioen werd en in 2015 de BENE-League won. In 2016 maakte hij de overstap naar België.

Pelt was dit seizoen lang in de race voor een plek in de Final Four, maar verloor op de slotdag van Lions. Bij Pelt komt Vossen oud-ploeggenoten Marco Vernooy en Thijs van Leeuwen tegen.

Segers

Ingrid Segers heeft het nog geen seizoen volgehouden als coach van de handbalsters van Femina Visé. De Geleense is door de Waalse club per direct ontslagen. Segers was al vrijwel akkoord over een verlenging van haar contract, maar een aantal speelsters wilde niet meer onder haar werken en dreigde de club te verlaten. Daarop koos het bestuur ervoor Segers op straat te zetten.

Segers was juist na jaren afwezigheid weer begonnen aan een klus als trainer. De oud-handbalster van onder meer V&L was in het verleden eindverantwoordelijke bij Sint-Truiden, BFC, V&L en ook Visé

Alberts

Bjorn Alberts heeft dit seizoen zijn laatste wedstrijden als handballer gespeeld. De 41-jarige doelman uit Geleen zet een punt achter z’n lange spelersloopbaan. Hij neemt afscheid met een prijs. Door de coronacrisis en het afgelasten van de Final Four is zijn club Achilles Bocholt aangewezen als kampioen van de BENE-League. Het is de vierde keer op rij dat de keeper de prijs wint met zijn Belgische club.

Alberts begon zijn loopbaan bij V&L en vertrok daarna naar Duitsland, waar hij speelde voor TSV Bayer Dormagen en Rostock. Vervolgens keerde hij terug naar Nederland en kwam hij één seizoen uit voor BFC en zes voor Sittardia. Voor het ontstaan van Lions vertrok Alberts naar België, waar hij uitkwam voor Sporting Pelt (vijf jaar) en zijn laatste club Bocholt. Daar won hij in acht seizoenen meerdere landstitels en bekers.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →