Meerdere tips over diefstal schilderij Van Gogh

Print
Meerdere tips over diefstal schilderij Van Gogh

Het schilderij werd gestolen uit het Singer Laren museum in Laren. Afbeelding: EPA

De politie heeft meerdere tips gekregen over de inbraak in museum Singer Laren waarbij in de nacht van zondag op maandag een schilderij van Vincent van Gogh uit 1884 is gestolen.

Het gaat om het werk Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar. Het Groninger Museum is eigenaar van het werk en had het uitgeleend aan het Singer Laren museum voor een tentoonstelling. Het schilderij werd op de geboortedag van Van Gogh gestolen..

Lees ook: Schilderij Vincent van Gogh gestolen bij kunstroof uit museum Singer Laren

Meerdere tips over diefstal schilderij Van Gogh
Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar - Vincent van Gogh Foto: Groninger Museum

Een woordvoerder van de politie zei dinsdag dat er nog steeds tips binnenkomen, al kan hij geen aantallen noemen. "We nodigen mensen ook nog steeds uit om informatie of beveiligingsbeelden met de politie te delen. We zijn volop bezig met het onderzoek, maar het is te vroeg om te zeggen hoe het onderzoek vordert."

De politie doet onderzoek naar de diefstal met meerdere specialisten, zoals forensische onderzoekers, de tactische recherche en kunstroofexperts van de landelijke recherche.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen