Trein Maaslijn op maandag langer om afstand passagiers te garanderen

Print
Trein Maaslijn op maandag langer om afstand passagiers te garanderen

De Maaslijn. Afbeelding: Stefan Koopmans

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Arriva gaat maandagmorgen tijdens de spits toch een iets langere trein inzetten op de Maaslijn vanuit Limburg richting Nijmegen. Het moet voorkomen dat reizigers te dicht bij elkaar komen.

Sinds deze week rijdt Arriva nog maar met één trein per uur op de Limburgse regiolijnen. Door de uitbraak van het coronavirus zijn er amper passagiers, en is er ook minder personeel beschikbaar.

Studenten

De uurdienst heeft de eerste dagen goed gefunctioneerd, meldt een woordvoerster. Alleen op maandagochtend was het in de trein vanuit Venlo en Venray richting Nijmegen voor reizigers lastig om de voorgeschreven afstand van 1,5 meter te houden. De drukte heeft mogelijk te maken met studenten die - ondanks het feit dat het onderwijs stil ligt - toch naar hun kamer in Nijmegen reizen. Op dinsdagmorgen was wel er genoeg plek in de trein, aldus een woordvoerster.

Voorlopig

Om zeker te weten dat maandag alle reizigers ver genoeg uit elkaar kunnen zitten, wordt voorlopig op die dag tijdens de ochtendspits een iets langere trein ingezet.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen