Meer dan 250 boetes voor overtreden coronaregels

Print
Meer dan 250 boetes voor overtreden coronaregels

Afbeelding: ANP

Meer dan 250 mensen hebben een boete gekregen omdat ze zich niet aan de maatregelen tegen het coronavirus hebben gehouden.

Ze waren met te veel mensen op pad of hielden niet genoeg afstand. De cijfers die de politie dinsdag naar buiten bracht, gaan over donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Veel volwassenen en kinderen blijven thuis, en daardoor daalt het totaal aantal incidenten. Afgelopen week registreerde de politie 11.000 incidenten. Dat is bijna een derde minder dan vorig jaar. Er waren aanzienlijk minder verkeersongelukken, woninginbraken en fietsendiefstallen. Bovendien worden minder mensen slachtoffer van zakkenrollen.

Oplichters en cybercriminelen proberen wel misbruik te maken van het coronavirus, waarschuwt de politie. Ze sturen phishingmails in de hoop dat ze persoonsgegevens van nietsvermoedende mensen in handen krijgen, of ze verkopen mondkapjes die nooit worden geleverd.

Explainer Lockdown en Groepsimmuniteit. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen