Mensen helpen mensen in coronatijden

Print
Mensen helpen mensen in coronatijden

Als verzetje voor de kids, zetten mensen een knuffelbeer achter het raam. Afbeelding: Fotografie Kuit / Archief De Limburger

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Maastricht / Itteren -

Mensen helpen mensen in deze tijden van coronacrisis. Ook bij weekkrant Via worden acties en initiatieven gemeld.

Sandra Plompen (Maastricht) is een geldinzamelingsactie gestart. Met de opbrengst wil ze handcrèmes kopen die ze schenkt aan medewerkers van het ziekenhuis en verzorgingstehuizen. Omdat we onze handen nu meer dan ooit wassen en door het dragen van handschoenen, is het belangrijk dat we handen goed verzorgen, aldus Sandra. “Voor 2,79 euro kan ik een handcrème inkopen die ik persoonlijk bij het zieken- of verzorgingshuis zal afleveren. Uiteraard verdien ik er zelf niks aan.” Meehelpen? Stuur Sandra Plompen via Facebook een privébericht. Of mail naar plompen32010@gmail.com.

Stichting TIP! (Vaals) geeft vrijwilligers en verder iedereen die zich bezighoudt met taalinitiatieven toestemming om in deze coronatijden haar materialen te gebruiken. Belangstellenden nemen contact op via stichtingtip@yahoo.com.

Vanuit Heer het bericht dat in die buurt heel veel beren voor de ramen staan. Via de Facebookpagina Iech bin vân Hier menier! meer informatie. Bijvoorbeeld over de actie van een sportprijsbedrijf dat – tegen kostprijs – medailles kan leveren voor kinderen die op berenjacht zijn geweest.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen