1-april-grap over corona leidt tot ophef en woedende reacties

Print
1-april-grap over corona leidt tot ophef en woedende reacties

Afbeelding: De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak -

Een huis aan huis in de Sittardse wijk De Baandert verspreide nepbrief over het coronavirus heeft tot ophef en woedende reacties geleid, zowel in de buurt als in het stadhuis van Sittard-Geleen.

In de valse brief, onder meer voorzien van het logo van de rijksoverheid en kennelijk bedoeld als 1-april-grap, worden bewoners gewaarschuwd dat De Baandert is ‘getroffen’ door het coronavirus. Reden voor de gemeente om op woensdag 1 april vanaf zeven uur ‘s ochtends alle straten in de wijk schoon te maken en te desinfecteren, zo staat er te lezen. Alle wijkbewoners worden gemaand om hun straat, stoep, parkeerplaats en voortuin ‘obstakelvrij’ te maken. De brief sluit af met de oproep ‘Mensen let op elkaar in deze moeilijke tijden’.

Het stadsbestuur reageerde dinsdagavond verbolgen op de anonieme actie. „Een totaal misplaatste 1-april-grap en dan druk ik me nog heel netjes uit. Uiteraard heeft de gemeente hier volstrekt niets, maar dan ook helemaal niets mee te maken”, zegt gemeentewoordvoerster Renate Peters. Of het stadsbestuur aangifte gaat doen bij de politie, was dinsdagavond nog onduidelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen