Verlengde coronamaatregelen ‘verdrietig nieuws’ voor ouderen

Print
Verlengde coronamaatregelen ‘verdrietig nieuws’ voor ouderen

Afbeelding: Getty Images

Pijnlijk, maar begrijpelijk. Zo reageert ouderenbond ANBO op het besluit om de maatregelen om het coronavirus in te dammen te verlengen tot 28 april.

De gezondheid van ons allemaal gaat voor, maar het is wel verdrietig nieuws voor ouderen in verpleeghuizen die geen bezoek mogen ontvangen en ouderen die alleen thuis zitten, stelt ANBO-directeur Liane den Haan.

De ANBO probeert ouderen die zelfstandig wonen zoveel mogelijk te steunen en zorgt ook voor afleiding, bijvoorbeeld door online activiteiten als stoelyoga, een kennisquiz en koken. In de verpleeghuizen wordt goed en liefdevol voor de bewoners gezorgd, vindt Den Haan. Via de telefoon met beeld bellen is ook daar toch contact mogelijk.

Tijdlijn coronavirus. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen