Studenten blij met duidelijkheid over coronabeleid

Print
Studenten blij met duidelijkheid over coronabeleid

Afbeelding: Getty Images

De studenten zijn blij dat er duidelijkheid is over sluiting van scholen tot en met tenminste 28 april.

Volgens voorzitter Alex Tess Rutten van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) was er bij studenten onduidelijkheid ontstaan omdat een aantal scholen al had besloten langer dicht te blijven. „Dat zorgde toch wel voor wat verwarring. Studenten vroegen zich af of ze dan wel veilig naar college konden als hun school niet langer dicht zou blijven. Nu zit iedereen weer op één lijn.”

Lees ook: Scholen en horeca blijven dicht tot minstens 28 april

De LSVb hoopt wel dat er goed naar de gevolgen van een langere sluiting wordt gekeken. „Er is nu wel al hard gewerkt aan digitaal onderwijs. Maar we willen ook graag duidelijkheid over een compensatieregeling. Als een studie langer duurt kost dit al gauw 10.000 extra. Er wordt nu wel gezegd dat er meer geleend kan worden, maar studenten moeten toch niet worden opgezadeld met meer schuld. Er moet toch wel een compensatie voor een studievertraging komen.”

Tijdlijn coronavirus. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen