Coronavirus vastgesteld bij inwoner asielzoekerscentrum Maastricht

Print
Coronavirus vastgesteld bij inwoner asielzoekerscentrum Maastricht

Afbeelding: Getty Images

Maastricht / Itteren -

Bij een inwoner van het asielzoekerscentrum in Maastricht is het coronavirus aangetroffen. Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is dit de eerste besmetting in een azc.

De afgelopen periode is op diverse azc’s in het land een aantal bewoners uit voorzorg in quarantaine geplaatst, omdat ze lichamelijke klachten hadden, maar ze hadden geen corona, aldus het COA.

De bewoner van het azc in Maastricht ligt op de intensive care. Volgens protocol zijn de twee bewoners die in dezelfde woonunit verbleven in quarantaine geplaatst en zo goed mogelijk afgeschermd van de overige bewoners.

Volgens COA bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker hebben medewerkers van het azc in Maastricht tijdig passende maatregelen genomen. „Collega’s zijn hier op voorbereid en hebben snel en adequaat gehandeld. De gezondheid en medische veiligheid van onze bewoners en onze mensen staat uiteraard voorop.”

Tijdlijn coronavirus. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen