Koninklijke Horeca Nederland: Begrip voor maatregelen, maar zorgen zijn groot

Print
Koninklijke Horeca Nederland: Begrip voor maatregelen, maar zorgen zijn groot

Afbeelding: ANP

De brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland heeft ‘alle begrip’ voor het besluit van het kabinet om de coronamaatregelen met nog eens drie weken te verlengen, maar maakt zich grote zorgen over de financiële gevolgen.

De verlenging betekent dat ook restaurants en kroegen in ons land nog tot zeker 28 april de deuren gesloten moeten houden, en mogelijk langer. ,,De nieuwste cijfers van het RIVM bevestigen de ernst van de situatie’’, reageert Robèr Willemsen, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland. ,,Gezondheid blijft de eerste prioriteit, maar het is te wel hopen dat snel een pakket aan maatregelen volgt”, vult hij aan.

De voorzitter van KHN maakt zich grote zorgen over de impact die de maatregelen gaan hebben op de horecabedrijven. Zeker tienduizenden bedrijven staat nu al het water al aan de lippen. De vaste lasten van ondernemers lopen door, terwijl hun inkomsten in een klap zijn weggevallen. Zijn vrees is dan ook dat er veel faillissementen zullen volgen. Eerder schatte de branchevereniging de schade al op pakweg 5,1 miljard euro.

,,Het is goed dat horecaondernemers bij het noodloket terechtkunnen, maar daarmee zijn ze nog niet gered”, zegt Willemsen. Intussen voeren KHN gesprekken met vastgoedeigenaren om de huurpenningen tijdelijk stop te zetten. Ook probeert de brancheorganisaties leveranciers en andere partijen zover te krijgen dat schulden kwijt gescholden kunnen worden.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen