Wielerploegen pissig op UCI vanwege schema WK

Print
Wielerploegen pissig op UCI vanwege schema WK

Afbeelding: ANP

Ondanks de coronacrisis heeft de internationale wielerbond UCI het schema van het aankomende WK in Zwitserse Aigle bekend gemaakt. Het schiet een aantal wielerploegen in het verkeerde keelgat dat het WK eind september twee weekeinden beslaat. Het eerste weekend kan beter gebruikt worden om koersen in te halen die nu vanwege corona zijn afgelast, klinkt het.

Richard Plugge, directeur van de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma laat er geen misverstand over bestaan. Hij vindt het schema dat de UCI dinsdag heeft bekendgemaakt misplaatst. ,,Ongelooflijk van de UCI’’, schrijft Plugge op zijn twitteraccount. Hij doelt op het feit dat het WK twee weekeinden in beslag neemt. In het eerste weekend (20 september) zijn de individuele tijdritten. Doordeweeks staat de zogenoemde Mixed Relay op het programma, een aflossingsrace met mannen en vrouwen. Vorig jaar gewonnen door Nederland. In het weekend van 26 en 27 september staan dan de wegraces op het programma.

Het gaat Plugge vooral om het eerste weekend van 20 september. ,,Serieuze organisatoren kunnen dat weekend goed gebruiken om alsnog een wedstrijd te laten plaatsvinden. Skip de Mixed Relay en zet de individuele tijdrit op woensdag.’’ Plugge doelt op de gevolgen van de coronacrisis. Vrijwel het complete wielervoorjaar werd afgelast. Er gaan stemmen op om enkele van die koersen zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix naar het najaar te verplaatsen.

Plugge kreeg op twitter al direct bijval van Patrick Lefevre, de grote baas van de Belgische wielerploeg Deceuninck-Quickstep. Hij stuurt een cynisch duimpje als reactie op de bekendmaking van het schema.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen