3FM-dj Rámon over burn-out: ‘De zon gaat steeds meer schijnen’

Print
3FM-dj Rámon over burn-out: ‘De zon gaat steeds meer schijnen’

Afbeelding: ANP Kippa

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Het gaat langzamerhand weer beter met Rámon Verkoeijen uit Venray. De 3FM-dj is momenteel herstellende van een burn-out en is op de weg terug. ,,Het gaat een beetje met ups and downs”, zei hij dinsdag in de allerlaatste editie van het programma Mark+Rámon. ,,Het is een beetje zoals het weer. De zon gaat steeds meer schijnen.”

Half december werd bekend dat Rámon voorlopig rust moest nemen ‘wegens persoonlijke omstandigheden’. Dat betekende onder meer dat hij Serious Request moest missen. De 34-jarige radiomaker was toen al enige tijd niet meer in de uitzendingen van Mark+Ramon te horen.

De dj heeft naar eigen zeggen veel steun aan de tientallen berichtjes die hij nog wekelijks krijgt van luisteraars. ,,Heel veel mensen snappen een burn-out niet, en al helemaal niet bij een radio-dj”, zei Rámon dinsdag. ,,En al helemaal niet bij een radio-dj die niet eens zelf de muziek instart. Het is gewoon een opsomming van heel veel dingen die gebeurd zijn. Zelfs van niets doen zou je een burn-out kunnen krijgen.”

Als Rámon weer aan het werk gaat, zal hij op een ander tijdstip moeten beginnen. Woensdag start de nieuwe programmering van 3FM. Hij en zijn maatje Mark van der Molen verhuizen van de middag naar de avond. ,,Ik heb er heel veel zin in. Ik heb zin om te beginnen. Alleen nog even wachten op m’n lijf.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen