Recordaantal doden door coronavirus op een dag in VS

Print
Recordaantal doden door coronavirus op een dag in VS

Afbeelding: ROBIN UTRECHT

In de Verenigde Staten is dinsdag het hoogste aantal doden door het coronavirus op een dag in dat land gevallen. De Johns Hopkins Universiteit meldt dat er dinsdag 865 mensen zijn overleden aan het virus. In totaal zijn er meer dan 4000 doden gevallen in de VS.

De VS zijn een van de zwaarst getroffen landen door het virus. Het land heeft het hoogste aantal geregistreerde besmettingen, zeker 188.000. Alleen in Italië en Spanje zijn meer mensen aan het virus overleden.

De stad New York is het epicentrum van de uitbraak in de VS. Daar zijn al meer dan duizend mensen omgekomen.

Dinsdagavond (lokale tijd) hield president Donald Trump een lange persconferentie, samen met twee artsen en vicepresident Mike Pence. Daarin zei de president dat mensen nog zeker dertig dagen afstand van elkaar moeten houden. Ook werd de oproep gedaan om niet meer in groepen met meer dan tien mensen bij elkaar te komen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen