7,5 miljoen zien persconferentie Rutte over coronacrisis

Print
7,5 miljoen zien persconferentie Rutte over coronacrisis

Afbeelding: ANP

De persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) waarin de verlenging van de ‘intelligente lockdown’ vanwege de coronacrisis werd aangekondigd, is dinsdagavond door 7,5 miljoen mensen op televisie gezien.

Via de NPO keken ruim 5,7 miljoen mensen, op RTL 4 zagen bijna 1,5 miljoen mensen de persconferentie en op SBS volgden 379.000 mensen de extra uitzending.

Dat blijkt uit cijfers die stichting Kijkonderzoek (SKO) woensdag openbaar maakte. Rutte maakte dinsdag bekend dat onder meer scholen, kinderdagverblijven en eet- en drinkgelegenheden nog minstens tot en met dinsdag 28 april dichtblijven.

De tweede aflevering van talkshow M van Margriet van der Linden, die vlak na de persconferentie begon, heeft dinsdagavond 2,8 miljoen kijkers getrokken. Nog niet eerder werd M door zoveel mensen gezien.

Eerder vestigde ook Matthijs van Nieuwkerk, die vorige week stopte met DWDD, een kijkcijferrecord na een toespraak van het kabinet over de coronacrisis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen