Strategie

Trump wil in gesprek met Saudi’s en Russen over ongekende daling van de olieprijs

Print
Trump wil in gesprek met Saudi’s en Russen over ongekende daling van de olieprijs

Afbeelding: ANP

De Amerikaanse president Donald Trump wil met Rusland en Saudi-Arabië om de tafel over de ongekende daling van de olieprijzen van de afgelopen weken.

„We gaan bij elkaar zitten en dan kijken we wat we kunnen doen”, aldus Trump.

De olieprijzen zijn in een vrije val geraakt, niet alleen door de wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus, maar ook door onenigheid tussen Saudi-Arabië en Rusland over de te volgen prijsstrategie. Beide landen overspoelen sindsdien de markt in een gevecht om marktaandeel.

Trump zegt dat hij de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman en de Russische president Vladimir Poetin heeft aangesproken op de situatie, die ook de Amerikaanse olie-industrie hard raakt. „De twee landen zijn het aan het bespreken” , zegt hij. „En ik schuif daarbij aan op een gepast moment, als dat nodig is.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen