Medtronic geeft ontwerpdetails beademingsapparaat vrij

Print
Medtronic geeft ontwerpdetails beademingsapparaat vrij

Leo Kretzers, de baas van Medtronic in Nederland Afbeelding: Harry Heuts

Heerlen / Hoensbroek -

Medtronic gaat de ontwerpspecificaties van het beademingsapparaat Puritan Bennett 560 openbaar delen. Dit om fabrikanten uit alle sectoren in de gelegenheid te stellen om snel nieuwe beademingsapparatuur te bouwen.

Medisch technologiebedrijf Medtronic heeft de PB 560 in 2010 op de markt gebracht. Het apparaat wordt wereldwijd verkocht in 35 landen. De machine kan in diverse zorgsettings ingezet worden. De product- en servicehandleidingen, de ontwerpvereisten, de productiedocumenten en schema’s zijn beschikbaar op Medtronic.com/openventilator. De softwarecode en andere informatie volgen nog.

De PB 560 is een compact, lichtgewicht en draagbaar beademingsapparaat dat ademhalingsondersteuning biedt voor zowel volwassenen als kinderen. „Medtronic erkent de acute behoefte aan beademingsapparatuur als levensreddende apparaten om de corona-infecties te beheersen. We weten dat voor deze wereldwijde crisis een wereldwijde respons nodig is. De afgelopen weken hebben we de productie opgevoerd. Maar we weten ook dat we meer kunnen doen, en dat doen we,” zegt Bob White, executive vice president van Medtronic.

Longen

Door een patiënt aan het beademingsapparaat te leggen, krijgen de longen van de patiënt de kans om uit te rusten en te herstellen,terwijl het apparaat de zuurstoftoediening overneemt en het in- en uitademen simuleert.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

De productie van de ademhalingsapparatuur gebeurt onder meer in Ierland. De apparaten worden vervolgens via het distributiecentrum in Heerlen naar andere landen gestuurd.

Medtronic is wereldwijd actief in meer dan 150 landen en heeft ruim 90.000 mensen in dienst. In Nederland heeft Medtronic ruim 3000 medewerkers verspreid over vijf vestigingen, waaronder een internationaal distributie- en servicecentrum in Heerlen, het Bakken Research Center in Maastricht en een productiefaciliteit in Kerkrade.

Tijdlijn coronavirus. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen