Jeugd kan digitaal meedenken over toekomst Bunde

Print
Jeugd kan digitaal meedenken over toekomst Bunde

Jongeren kunnen online hun toekomstbeeld van Bunde weergeven. Afbeelding: Harry Heuts

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Bij de ontwikkeling van een toekomstplan voor de Meerssense kern Bunde is een digitale vragenlijst gemaakt om jeugd en jongeren te laten meedenken over hun dorp.

In opdracht van de gemeente Meerssen peilt de organisatie Dorpslab via bijeenkomsten al enige tijd de mening van de inwoners van Bunde over hoe zij de toekomst van deze kern voor zich zien. „We hebben al veel ideeën mogen optekenen, maar het samen sparren zit er op dit moment voorlopig niet meer in”, aldus Dorpslab. „We missen echter nog input vanuit jeugd en jongeren in Bunde. Daarom kunnen zij nu via het invullen van een online vragenlijst van zich laten horen. Zij kunnen zelf het beste aangeven wat er nodig is, zodat zij er met plezier kunnen blijven wonen.”

De gemeente Meerssen wil voor iedere kern een dorpsontwikkelingsplan opstellen. Bunde is bij wijze van proef de eerste kern die daar mee aan de slag gaat.

Lees ook: Bunde doet proef met opstellen dorpsontwikkelingsplan

De digitale enquête van Dorpslab is via deze link te vinden

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen