Dierbaar

Hartendiefje Sproet maakt bewoners van het verzorgingstehuis blij met haar knuffels

foto John Peters

foto John Peters© John Peters

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Sproet uit Sint Odiliënberg is dol op knuffels krijgen en geven.

Steeds opnieuw steelt Sproet (6) de show. Het liefst knuffelt de kruising tussen een border collie en Engelse springerspaniël de hele dag door met alles en iedereen. Zelfs met wildvreemden, zegt baasje Audrey Theunissen (30) uit Sint Odiliënberg. „Als mensen ook maar één seconde oogcontact met haar maken, rent ze al op hen af. Dan gaat ze op haar rug liggen en laat ze zich goed verwennen. Eén keer kreeg ze het voor elkaar dat een halve treincoupé met haar knuffelde door gewoon langs iedereen te lopen en zich te laten aaien.”

Buiten het knuffelen heeft Sproet een druk leven. Elke week traint ze voor het lopen van behendigheidsparcoursen, waar ze regelmatig prijzen mee in de wacht sleept. Supersnel is ze niet, maar soms wel de enige die het foutloos doet.

Ook gaat Sproet elke maand met Audrey naar een verzorgingstehuis om ouderen te laten genieten van haar gezelschap. „Haar knuffels fleuren iedereen op. Doordat mensen soms voor het eerst in jaren weer een hond kunnen aaien, komen er vaak hele verhalen los over vroeger toen ze zelf een hond hadden. Heel mooi.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee