Inbreker mag vanwege corona thuis in quarantaine, maar slaat binnen dag weer toe

Print
Inbreker mag vanwege corona thuis in quarantaine, maar slaat binnen dag weer toe

Afbeelding: ANP

Een 28-jarige veelpleger, die in afwachting van zijn proces op vrije voeten kwam omdat hij zei dat hij corona heeft, is na bedreiging met een wapen opnieuw aangehouden. Na een achtervolging op de snelweg haalden agenten hem uit een Duitse huurauto.

Dat meldt de politie. De Gouwenaar werd twee weken terug in Reeuwijk voor de eerste maal gearresteerd. Met zijn Audi reed de vermeend woninginbreker, die geen rijbewijs heeft, tegen een hek en knalde hij tegen een woning. Politie-agenten achtervolgden de man vanuit Etten-Leur. Hij werd gezocht voor een woninginbraak in Moordrecht.

Bij de onderzoeksrechter voerde de advocaat van de man aan dat hij mogelijk het corona-virus onder de leden heeft. Daarop mocht de veelpleger de rechtszaak tegen hem bij zijn zus in quarantaine afwachten. ‘Gezien de 74 vermogensdelicten die de verdachte op zijn naam heeft staan en het feit dat hij in zijn 15-jarige criminele carrière nog nooit de waarheid heeft gesproken, hadden we weinig hoop dat hij zijn quarantaine lang vol zou houden’, meldt de politie.

Mondkapje

Een dag na zijn vrijlating brak de man zijn belofte al om binnen blijven. Agenten zagen hem rijden op de snelweg, maar hij wist te ontkomen. Dat lukte afgelopen vrijdag niet meer. De politie in Rotterdam haalde hem uit een Duitse huurauto, nadat hij met twee anderen een meisje bedreigd zou hebben met een wapen. De drie droegen bij hun arrestatie een mondkapje.

De 28-jarige zit weer vast.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen