Video: Coronavirus inspireert ook Weerter zangers

Print

Weertse leedjes. Video: Ton Smeets / Patrick Hendrikx

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het maken van liedjes om elkaar een hart onder de riem te steken, lijkt net zo besmettelijk als het coronavirus zelf. In Weert zijn inmiddels zeker twee liedjes gemaakt, waarvan met eentje geld wordt ingezameld voor de personeelsvereniging van het ziekenhuis.

Het lied van Ton Smeets, portier in het Sint Jans Gasthuis (SJG) in Weert, heet Met elkaar voor elkaar en is geschreven door zijn vrouw Mariëlle. Voor elke download van het nummer gaat 99 cent naar de personeelsvereniging van het ziekenhuis.

Ook Jo van Geneijgen uit Weert heeft een lied gemaakt, Same stêrk, dat door Patrick Hendrikx wordt gezongen. Bij het liedje is een filmpje gemaakt met de tekst en foto’s die grotendeels in Weert zijn gemaakt. Via de Facebookpagina van Hendrikx is het lied al meer dan duizend keer bekeken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen